Vår verksamhet

Vår företagsresa

Takrekond bildades 1982 under namnet Rekond AB. År 2010 öppnade vi kontor i Kalmar under namnet Tak-Rekond i Kalmar AB och i företaget finns erfarenhet av takläggning sedan många år tillbaka.

Sedan 2020 är Takrekond en del av Soltech Energy och erbjuder även solenergilösningar. Som ett dotterbolag i Soltechkoncernen har Takrekond stora möjligheter till utveckling av spännande projekt och samverkan med våra systerbolag.

I september 2023 gjordes ett tilläggsförvärv och Icopal Entreprenad i Helsingborg blev en del av Takrekond. Detta innebar att vi nu breddar vår verksamhet geografiskt och får en ny filial, Takrekond i Helsingborg, som kommer att verka inom storskalig takentreprenad samt solenergilösningar likt Takrekonds befintliga verksamheter i Växjö och Kalmar.

 

 

Tak- och solenergilösningar

Vi på Takrekond kan alla typer av tak och erbjuder tjänster inom renovering, akutlagning, isolering och solceller. Vi utför även trä och plåtarbeten samt snöskottning av tak. Alla våra produkter är av mycket hög kvalitet och tillsammans med välutbildade och erfarna takmontörer skapar vi tak som ger både trygghet och skydd i många år framöver. Systemsäkerhet och egenkontroller görs på samtliga projekt, allt för att tillsammans med våra produkter säkerställa en lång och bekymmersfri livslängd som motsvarar våra kunders krav och förväntningar.

Våra arbetsområden är Småland, Blekinge, Skåne och delar av Halland.

 

Licenser och medlemskap

Vi är medlemmar i och auktoriserade av vår branschorganisation TIB. Våra takmontörer är även utbildade av våra leverantörer, anpassat till deras olika produkter och system.
År 2014 blev vi det första takföretaget i världen som certifierades av Monier och Kiwa. Vi innehar sedan 2013 R-licens.

 

Samarbetspartners

Soprema
Soprema är experter på tätskikt och isolering.
Derbigum
Derbigum har vi samarbetat med sedan 1984. Ett brett produktutbud för platta, låglutande tak, "gröna tak", terrasser och p-däck.
Sika
Sika har ett stort utbud av dukar för olika ändamål, för tak, terrasser, dammar och simbassänger.
Paroc
Paroc är vår leverantör av stenullsisolering.
Monier
Som takpartner är vi en del av ett nätverk av fristående takläggare som är särskilt utbildade för att lägga tak från Monier.